Stories

Regények


Tovább a blogra ➤

Cím: Álmok útján
Idézet: Nem mindig könnyű elérni, amit az ember akar, és amit akar, nem mindig esik egybe azzal, amire szüksége van. És néha a legváratlanabb dolgok lesznek a legfontosabbak.
Szereplők: Noemi Simeone (Nina Dobrev), Cristiano Ronaldo
Állapot: írás alatt
Megjelent: prológus és három fejezet
Terjedelem: 9363 szó, 19 oldal
Fülszöveg: Minden embernek vannak álmai, melyek talán mindig is azok maradnak a félelem és a bizonytalanság miatt. Nem hisszük el magunkról, hogy képesek vagyunk megvalósítani őket, és csak akkor bánjuk meg, hogy nem cselekedtünk, mikor már késő. Azonban egy szemtelenül fiatal nő magabiztosan indul el a neki kijelölt úton a céljai felé, csupán azzal nem számol, hogy egyre nehezebb próbatételek elé állítja őt az élet, amelyek könnyen megtörhetik makacs természetét. Mindeközben a világ egy másik pontján él egy férfi, akinek már megadatott a lehetőség, és megvalósította az álmait. Fürdik a sikerben, illetve mindenben, ami ezzel együtt jár, ám a focista sokkal többre vágyik, be akarja írni magát a labdarúgás történelmébe. Sorsuk elkerülhetetlenül kereszteződik, amikor a fiatal lány hazatér a spanyol fővárosba, majd rálép arra a gyepre, ahol a férfi minden héten nézők tízezreit varázsolja el cseleivel és góljaival. Találkozásuk bonyodalmak sorait indítja el, miközben egymással versengve, észre sem veszik, hogy mennyivel jobbá válnak maguk is a pályán. Az együtt töltött közös percek észrevétlenül, de szorosabbá szövi köztük a szálakat, és az újabb dicsőség kapujában már nem is annyira biztosak benne, hogy az álmuk megegyezik a boldogságukkal.

Tovább a blogra ➤

Cím: Hajnali láng
Idézet: Minden azon a hajnalon kezdődött. Amikor ismét megpillantottalak. Újra lángra lobbantottál bennem valamit.
Szereplők: Camila Fernández (Victoria Justice), Fernando Torres, Sergio Ramos
Állapot: írás alatt 
Megjelent: prológus és kilenc fejezet
Terjedelem: 18343 szó, 41 oldal
Fülszöveg: Sokszor az élet hozza a legváratlanabb helyzeteket, és néha egyik pillanatról a másikra minden megváltozhat, hiszen a sors írja a legkiszámíthatatlanabb forgatókönyveket, melyek cselekménysorozatára sosem lehetünk felkészülve igazán. Sergio és Fernando egykoron legjobb barátok voltak, szinte már testvérként tisztelték egymást, azonban semmi sem tart örökké. Mostanra mindent kiirtott belőlük a féltékenység szikrája, ami valaha is egykori barátságukhoz köthette őket. Két idegenné váltak hasonló emlékekkel, akik most ugyanazért a nőért harcolnak. Camila látszólag boldog párkapcsolatban él, az a bizonyos ezüst ékszer tekintélyt parancsolóan csillog az ujján, ám egy hazatéréssel az élete teljesen a feje tetejére áll. Az elfeledettnek hitt múlt szépen lassan lopózik be a jelenébe, ezzel visszafordíthatatlanul összekuszálva a mindennapjait. Érzelmeik mindent felemésztenek, mígnem egy szép napon az indulatok végleg elszabadulnak és vér folyik az addig zöld színben pompázó gyepre. A fellobbantott lángok túl magasra csapnak fel, melyeket már maga sem biztos, hogy képes koordinálni. A spanyol szépség élvezettel játszik a körülötte felélesztett tűzzel, ám a játék veszélyessé válhat, és ha nem vigyáz, könnyen megégetheti magát.

Tovább a fejezetekhez ➤

Cím: Téged kerestelek
Idézet: Mindig is téged kerestelek, és végre rád találtam.
Szereplők: Ana Bartra (Emily Rudd), Erik Durm, Marc Bartra
Állapot: írás alatt
Megjelent: prológus
Terjedelem: 1281 szó, 3 oldal
Fülszöveg: Ana az egyetemisták átlagos életét éli, ami egy dologban azonban mégsem olyan átlagos, testvére ugyanis az egyik leghíresebb német csapat játékosának mondhatja magát. Bátyja váratlan látogatása pedig teljesen felforgatja a lány mindennapjait. Miután Marc felajánlja neki, hogy töltsön náluk egy kis időt a dortmundi forgatagban, a nő nem habozik és belevág az utazásba, amit csupán egy kalandnak gondol. Azonban néha, ami kalandnak indul, valami igazivá változhat, ahol végre megtalálhatja, amit hosszú ideje keresett már.

Novellák


Cím: Darabokban
Állapot: befejezett (2045 szó, 5 oldal)
Szereplők: Charlotte Brooks, Marco Reus
Részlet: Jobbnak látom lehajtott fejjel közlekedni, hogy senki se lássa, milyen érzelmek dúlnak bennem. Szorosabbra összehúzva magamon a fekete szövetkabátot, annak zsebében rejtem el kezeimet a hideg elől. Szőke hajamat kíméletlenül borzolja össze a lustán meg-meglibbenő fagyos szellő, miközben azon gondolkozom, hogyan történhetett ez meg? Hogy tehette ezt velem, mikor én tényleg szerettem Őt? És a legviccesebb az egészben, hogy még mindezek után sem érzek másképpen, holott gyűlölnöm kellene, hiszen apró darabokra szaggatta szét a szívemet.

Cím: Shelter
Állapot: befejezett (1178 szó, 3 oldal)
Szereplők: Catherine Blake, Sergio Agüero
Részlet: Csupán beszélgettek és beszélgettek, aztán elcsattant az első csók, amit követett még egy, meg még egy. Maguk sem voltak tisztában azzal, mit tesznek az alkohol hatásának köszönhetően, viszont nem is érdekelte őket. Csak mentek a maguk feje után, nem törődve a következményekkel, mígnem a srác fekete sportkocsijának hátsó bőrülésein végigdőlve találták magukat valahol nem messze, egy elhagyatottabb területen, teljesen egymásba gabalyodva. A sötétített ablaküvegek tökéletes takarást biztosítottak számukra. Pusztán a pontatlan sziluettjeik játszottak különös játékokat. A színfalak mögött a törékeny nőn terült el a férfi, akin már nem volt sem felső, sem farmer, mindösszesen egy alsónadrág takarta őt, míg a leányzó sem viselt többet fehérneműinél. Élvezték a gyengéd érintéseket, az apró csókokat, melyeket a másik testére leheltek, s melyek mély vonzalmat ébresztettek mindkettejükben. Akarták, vágytak rá, arra, hogy a testük teljesen összeforrhasson, s végre olyat találtak a másikban, amit eddig kevésszer tapasztalhattak meg életük során, még ha mindössze egyetlen éjszakára szólt is mindez. Menedéket.

Cím: Hópihék
Állapot: befejezett (1836 szó, 4 oldal)
Szereplők: Alena Meier, Erik Durm
Részlet: Két kezében maga előtt szorongatva a frissen kifizetett bögréjét tele forralt borral, élvezi annak mámorító aromáját. A tűzforró nedűből kiáramló gőzcsíkok kellemesen csiklandozzák a mainzi lány enyhén szeplős arcát. Óvatosan lépked a lábai alatt ropogó mindössze néhány centiméter vastagságú hóban, miközben egy pillanatra lehunyja barna íriszeit. Vékony ajkaihoz emelve a kék csésze száját, aprót kortyol a fűszeres italból, nehogy megégesse a nyelvét. A következő másodpercben azonban egy erős lökés tántorítja meg a jobb vállánál, minek köszönhetően hamar zökken ki a biztosnak hitt egyensúlyából. A kerámia pedig hangos csörömpöléssel törik kicsiny szilánkokra, míg a benne lévő folyadék folyadék egyre gyorsabban árad szét az úton.
- Jól vagy? - Hallja meg az ismerősen csengő, kellemesen mély hangot, melynek hatására azonnal megfordul, ijedt tekintetét a vele szemben állóra szegezi, és amint felfogja, kit lát maga előtt, még a vér is megfagy az ereiben. - Lena. - Ejti ki alig hallhatóan a leányzó nevét, miután benne is felrémlenek a meglepettségtől csillogó mogyoróbarna szempárhoz köthető emlékek.

Állapot: befejezett (1947 szó, 4 oldal)
Szereplők: Adriana Torres, Fernando Torres
Részlet: Elcsigázott léptekkel sétálgatok a puha, fehér homokban, itt-ott a távolban hatalmas pálmafákkal tarkított tenerifei parton. Az óceán halk morajlása nyugtatóan hat rám, ahogy az enyhén sós illat is, ami a meleg levegőben terjeng. A hűvös víz enyhén mossa el a lábaim nyomát, mintha nem is jártam volna itt sohasem. Az időnként feltámadó szél pedig erőteljesen fújja meg a fekete ruhámat és kócolja össze a barna tincseimet, ezzel összekuszálva az amúgy is zavaros gondolataimat. Lehunyva szemeimet, élvezem a felkelő napsugarak fényét, amelyek a napbarnította bőrömet melengetően simogatják. Ujjaim közt szorongatva a szandálomat, mélyről jövő sóhaj szakad fel belőlem. Szomorúan veszem tudomásul, hogy hamarosan véget ér ez a valóságos tündérmese, amiben csak mi ketten létezünk, én és a férjem.

Cím: Neked adom
Állapot: befejezett (3924 szó, 8 oldal)
Szereplők: Elena Martínez, Marc Bartra
Részlet: Nehezen állja a srác tengerkék pillantásait, talán egy kicsit el is pirul emiatt, és csupán reménykedni tud benne, hogy ez nem tűnik fel a másik fél számára. Az ugyanis a vesztét jelentené, egy olyan titok kiderülését, aminek sosem szabad tudomására jutnia senkinek sem. Tudja nagyon jól, hogy a tizenötös számú mez tulajdonosa mit gondol róla. Hogy szerinte nem több, mint egy elkényeztetett fruska. Elég volt egyszer hallania az egyik edzés folyamán, amire ő is ellátogatott. Emiatt sosem fogja felvállalni az érzéseit iránta. Nem is igazán érti, mi vonzhatja őt egy olyan férfiban, aki tulajdonképpen sosem kedvelte őt. Lehet, pusztán álltatja magát, mégis hisz abban, érzi, hogy a fiúnak van egy teljesen másik oldala, egy olyan része a személyiségének, amiben egy kicsivel több kedvesség szorult vele szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése